پخت و پز

پخت و پز

آشپزی
پخت و پز

پخت و پز

آشپزی

تهیه عدس پلوی قالبی(پلویی با زیبا ترین طرح)

تهیه عدس پلوی قالبی

تهیه عدس پلوی قالبی


مـواد لازم برای شـش الی هفت نفر


 برنج:                                                  چهار پیمانه 


عدس:                                         یک و نیم الی دو پیمانه 


نمک:                                                   به میزان لازم


روغن:                                                 نصف پیمانه 


دارچین:                                        نصف قاشق مرباخوری


زعفران دم‌کرده:                            چهار قاشق سوپخوری


پیاز:                                                        یک عدد


گوشت چرخ‌کرده:                                   500 گرم


 کره:                                                     100 گرم 


خرما:                                                    400 گرم


گردو:                                                  یک پیمانه


 رب گوجه‌فرنگی و فلفل سیاه:          به میزان لازم


در گذشته عدس‌پلو نذری (یا هر غذای نذری) را روی آتش (هیزم) طبخ می‌کردند و چه خوشمزه بود. ممکن است در این زمان امکانات لازم در بعضی مناطق وجود نداشته باشد تا غذا را روی آتش بپزند و ما می‌توانیم برای نزدیک شدن به طعم غذای نذری گذشته، نیمی از برنج را برنج دودی بریزیم. هر دو برنج را با هم شسته، بخیسانید و طبق دستور دم کنید.


 طرز تهیه در ادامه مطلب

 

ادامه مطلب ...

ناز خاتون

آموزش غذاهای خوشمزه شمالی !+ تصاویر


مواد لازم


•    8 عدد بادنجان قلمی

•    5  عدد گوجه فرنگی درشت

•    نصف پیمانه آب‌غوره

•    یک قاشق غذاخوری نعنای خشک

•    3 قاشق غذاخوری پیاز رنده شده

•    1 قاشق غذاخوری گل‌پر

•    دو پیمانه آب انار (یا 1 تا 2 قاشق غذاخوری رب انار)


طرز تهیه در ادامه مطلب

  ادامه مطلب ...

میرزا قاسمی

 در بیشتر غذاهای شمالی سیر، سبزیجات، تخم‌مرغ، گردو و رب انار وجود دارند.
 
غذاهای شمالی بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند.
 
به گزارش تکناز از جمله غذاهای محلی شمال (به ویژه گیلان) می توان به اناربیج، شش‌انداز، شیرین تره، چخرتمه، نازخاتون، لونگی، واویشکا، ترش شامی، خولی آش و ... اشاره کرد. 

البته شمالی ها انواع ترشی، کلوچه، رب و مربا نیز دارند که بسیار خوش طعم و لذیذ هستند. 

میرزا قاسمی

آموزش غذاهای خوشمزه شمالی !+ تصاویر
مواد لازم



•    10 عدد بادنجان متوسط                
•    5 عدد تخم مرغ                           
•    یک بوته سیر                                 
•    یک کیلوگرم گوجه فرنگی                    
•    200 گرم  کره یا روغن                      
•    زردچوبه و نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه در ادامه مطلب
 
ادامه مطلب ...

قیمه مخصوص گیاهخواران (غذایی مناسب برای افرادی که رژیم دارند)

این غذا حاوی گوشت و محصولات گوشتی نیست و در عین حال محتوی نخود سبز و گوجه فرنگی، پیاز و سیر است ، از این رو غذایی مفید برای افراد مبتلا به عوارض قلب وعروق وهمچنین غذایی مناسب است برای افرادی که رژیم لاغری را رعایت می کنند


قیمه مخصوص گیاهخواران (غذایی مناسب برای افرادی که رژیم دارند)


مواد لازم :



 نخود فرنگی پخته                                                            500 گرم  

 پنیر محلی خرد شده                                                       150 گرم 

گوجه فرنگی خرد شده                                                     100 گرم 

  گشنیز خرد شده                                                         نصف پیمانه  

پودر زیره و تخم گشنیز                                           نصف قاشق غذاخوری  

پودر فلفل قرمز                                                    کمتر از یک قاشق چایخوری 

نمک                                                                           به مقدار کافی


بقیه در ادامه مطلب

  ادامه مطلب ...

بسکویت کاملا رژیمی با ماست


بسکویت کاملا رژیمی با ماست

مواد لازم :

 آرد   ۲ پیمانه

 شکر   ۲ قاشق مرباخوری

 بکینگ پودر   یک قاشق غذاخوری

 ماست چکیده ساده کم چرب   یک پیمانه

 شیر کم چرب   نصف پیمانه

نمک  نوک قاشق مرباخوری


طرز تهیه :

فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.

سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.

آرد، شکر، بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید.

ماست و یک چهارم شیر را اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر سفت شود، سپس روی میز آشپزخانه بگذارید.


بقیه شیر را به خمیر اضافه کنید و ورز دهید تا یک دست شود. در این مرحله خمیر کمی چسبناک می شود. خمیر را با وردنه به ضخامت حدود ۲ سانتی متر باز کنید و با لیوان یا چاقوی مخصوص برش بزنید و با فاصله روی سینی بچینید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه در فر بماند.

بیسکویت داغ را با کره، عسل و مربا سرو کنید.